Diamant
 
MEDICINA LEČI - PRIRODA IZLEČI  
line decor
  Početna strana   ::  
line decor
   
 
 
NAJČEŠĆE POSTAVLJANA PITANJA
 

 

1.
O kojim vrstama lekovitih biljaka je reč ?
 

Svi fitopreparati spravljaju se isključivo od lekovitih neškodljivih ( medonosnih ) biljaka.

 

2.

Da li postoje preparati namenjeni lečenju dece ?

Da. Razlikuje se način primene gde se prevashodno misli na dnevne doze.

3.
Šta obuhvata terapija ?
 

U zavisnosti od vrste i stepena oboljenja, terapija podrazumeva :

KUPKU

Kupka se primenjuje u kadi u sedećem ili ležećem položaju, što zavisi od oboljenja. Pacijent u njoj provodi 30 min dnevno za svo vreme trajanja terapije. Temperatura vode iznosi 40 do 42 stepena Celzijusovih. U kupku se dodaje rastvor morske soli.

Kupka 

MASAŽU

Masaža se vrši najčešće pomoćnim lekovitim sredstvom CITROSSAL.

MELEM

Melem se spravlja individualno prema celokupnom stanju pacijenta. Kako se stanje razlikuje od pacijenta do pacijenta tako i ne postoji jedan preparat namenjen svima. Istoimeni su jedino nazivi fitopreparata za istoimena oboljenja. Receptura izrade fitopreparata formira se na bazi lekarskih nalaza i krvne grupe pacijenta. Gotov fitopreparat u vidu čaja priprema se pacijentu za neposredno korišćenje za svih 12 dana, koliko traje prvi ciklus terapije, tj. 14 litara napitka. Kako ne sadrži konzervanse neophodno ga je čuvati na temperaturi od -10 do +5 stepeni Celzijusovih.

OBLOGU

Za oblogu je neophodno sašiti platnenu vrećicu dimenzija 15 cm x 15 cm . Pogodnost je mogućnost upotrebe rukavice za skidanje šminke. Obloga direktno utiče na uravnoteženje funkcija jetre.

Obloga1

Obloga se postavlja u naznačenom delu, prema slici u prilogu

Postavljanje

 

DIJETU
Dijeta se sprovodi po prilogu materijala koji se dostavlja pacijentu a koja je u skladu sa ishranom namenjena njegovoj krvnoj grupi .
4.
Šta je potrebno da bi se odredila terapija ?
 
 

Neophodni su rezultati lekara specijaliste (snimci, otpusna lista i sl. ) i informacija o krvnoj grupi. Takođe je nophodno napomenuti sve zdravstvene tegobe koje pacijent poseduje dodatno, kao što su npr. : povišen krvni pritisak,šećer, glavobolja, ranija teža oboljenja, operacije, da li je neko od predaka bolovao od iste bolesti itd.

 

 
5.
Da li postoje pacijenti kod kojih je ograničen uticaj fitopreparata ?
 
 
Na žalost da. Obzirom da se radi o veoma agresivnoj terapiji, fitopreparati daju već prve vidljive rezultate poboljšanja u roku od svega nekoliko dana osim kod osoba koje su bile izložene terapijama zračenja i hemoterapije kod kojih je proces ozdravljenja znatno usporeniji.
 
     
6.
Da li se isključuje upotreba sintetičkih lekova koje prepišu lekari ?
 
 
Ne. U toku terapije mogu se nesmetano koristiti sintetički lekovi uz napomenu da vremenski interval između upotrebe sintetičkih lekova i fitopreparata bude najmanje 2 sata.
 
     
7.
Koliko su efikasni fitopreparati ?
 
 
Kada se pomenu fitopreparati, nemožemo izbeći da ne pomenemo celokupnu terapiju. Uspešnost u lečenju pacijenata po sistemu " ključa " i "brave" terapije je oko 90 % .
 
     
8.
Da li ima kontraindikacija ili nuspojava ?
 
 

Kontraindikacija u fitopreparatima nema obzirom da se radi o neškodljivim lekovitim biljkama od kojih se spravlja. Postoje nuspojave kao što su : proređena stolica izuzetno tamne boje i neobičnog oblika (u obliku rolni , froncli , posteljice , loptastog oblika i dr.) što je uzrok čišćenja organizma. Kod osoba sa oboljenjem respiratornih organa moguće je povraćanje tečnosti bele boje koja podseća na gnoj ili komada nalik papirnatoj maramici ili želatina. Sve nuspojave su možemo slobodno reći dobrodošle i smatraju se očekivanim efektom ozdravljenja organizma..